Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szivárvány

 Üdv mindenkinek!

Nem tudom tudjátok-e mi az a Darwin díj, ezért egy gyors kis felvilágosítással kezdem. A Darwin díjat két egyetemista találta ki 1994ben, és minden évben azok az emberek kapják, akik a lehető leghülyébb mód haltak meg. A név eredetéről annyit lehet mondani, hogy egyrészt, mert idétlen halálukkal biztosan igazolják, hogy a majmoktól származunk, másrészt, mert halálukkal nagy jót cselekedtek, ugyanis megszűnt a génállományuk terjedésének veszélye.

 

Új-Zélandon szabadon, hatósági engedély nélkül lehet légpárnást barkácsolni és vezetni. A negyvenéves Alastair Kenneth Seniort a hajó helyéről kiszakadó propellere találta el, és azonnal meghalt. A baleset vasárnap történt Aucklandtől nyugatra, Muriwai Beach-en.

A férfi a légpárnás járművet “lapra szerelve”, összerakós készlet formájában vásárolta, és saját maga állította össze. A jelek szerint nem elég gondosan. A rendőrségi vizsgálatot segítő légpárnásszakértő szerint a peches barkácsoló most próbált meg először felszállni, de elképzelhető, hogy a motort korábban már többször is beindította. A nyomozók beszámolója szerint a büszke járműtulajdonos kihívta a kertbe élettársát és a szomszédot is, majd a szemük láttára indítózott, hogy az elszabadult propellelapát nemsokára levágja a fejét.